• 1

Hoe gaat Soesterhof eruitzien?

In dit stadium van het project werken we nog niet met bouwtekeningen. Hoe Soesterhof eruit komt te zien is nog onderwerp van gesprek en afhankelijk van de mogelijkheden.

Natuurlijk hebben we wel al serieus nagedacht over wat we mooi vinden. Zo willen we veel groen, en behalve particuliere tuinen ook een collectieve tuin. Onze idealen qua vormgeving hebben we samengevat in ons beeldkwaliteitsplan. Dat document geeft een goed beeld van hoe we willen wonen, maar is niet zaligmakend - eerder richtinggevend. Het Beeldkwaliteitsplan (pdf) lees je hier.

Hoeveel woningen komen er?

Rond de veertig. Het exacte aantal hangt af van onderhandelingen met de gemeente en de woningcorporatie.

Komen er ook huurwoningen?

Ja er komt een rijtje van 10 tot 12 sociale huurwoningen. Let wel: om in Soesterhof een woning te kunnen huren, moet je voldoen aan de inkomenstoets voor sociale huurwoningen.

Wanneer wordt Soesterhof opgeleverd?

Dat is moeilijk te zeggen bij bouwprojecten, en zeker bij projecten als deze. Als alles volgens plan verloopt, beginnen we in 2018 met bouwen. We zijn afhankelijk van de partijen waarmee we samenwerken en houden rekening met uitloop. Maar: we liggen nu op schema.

Van wie is de bouwgrond nu?

Van de NS. Maar we hebben een koopovereenkomst gesloten met de NS. Zodra wij gaan bouwen, wordt de kavel van Soesterhof.

Wat moet er nog gebeuren voordat jullie kunnen gaan bouwen?

  • De gemeente moet het bestemmingsplan aanpassen. De gemeente heeft daarin al een aantal belangrijke stappen gedaan. Zo ligt er een 'masterplan' voor de Wagenwerkplaats, het gebied waar de Soesterhof onderdeel van moet worden. Dat masterplan is erg belangrijk, want het vormt de basis van het bestemmingsplan. Op basis van dat masterplan wordt het bestemmingsplan aangepast.

  • Overeenstemming bereiken over de huurwoningen. We zijn in gesprek met woningcorporaties en maken daarin goede voortgang.

Kan ik op de Soesterhof mijn eigen kavel bouwen?

Nee, Soesterhof is een collectief project. We ontwerpen samen één plan waarin alle woningen - van de huurwoningen tot de grootste koopwoningen - zijn opgenomen. Er is daarbij ruimte om je huis op bepaalde punten aan te passen aan je eigen smaak.

Moet ik lid zijn om een Soesterhof-huis te kunnen kopen?

Ja, we bouwen de Soesterhof als collectief. Dat betekent dat je lid moet zijn en moet bijdragen aan het uitwerken van de plannen om in de Soesterhof te kunnen wonen. Het is dus niet mogelijk om als niet-lid een huis te kopen.

Hoe duurzaam wordt Soesterhof precies?

Een uitgebreide beschrijving van onze doelstellingen vind je in ons Missie en visie-document (pdf).