• 1

 

 

Nu wordt het echt!

Niet alles ligt stil: de bouw van Soesterhof gaat gewoon door. Gelukkig!

We zijn bij de eerste verdieping

Fundering na fundering, muur na muur krijgt onze buurt vorm. Dat gaat best rap. Als je de laatste tijd in de buurt van de kavel bent geweest, heb je vast gezien dat het al aardig imposant oogt. Er wordt nu gewerkt aan de eerste verdieping.

Ondanks alle corona-onzekerheid mag de bouw vooralsnog doorwerken. Of dat zo blijft, is natuurlijk afwachten. In ieder geval werkt onze aannemer, Van Bekkum, volgens een speciaal corona-protocol, dat de veiligheid moet garanderen. De oplevering is nog steeds gepland vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar. In die periode wordt er waarschijnlijk elke week een huis of drie, vier opgeleverd.

Intussen gaan onze vergaderingen ook door. Net als de rest van de wereld ontmoeten we elkaar van achter de webcam.

f4c5ba2b-d70e-4e43-aab4-6af1a3c46a12.png

De bouwers gaan rond en rond

Soesterhof bestaat straks uit vijf huizenblokken, waaronder eentje met twaalf huurwoningen. Onze aannemer Van Bekkum bouwt onderdeel voor onderdeel, met de klok mee. De bouw is gestart aan de kant van de Wagenwerkplaats, in de straat die straks Seinwachter gaat heten. Telkens als in een blok een bepaald onderdeel is afgebouwd, gaan de bouwers door naar het volgende blok.

Het bouwterrein is niet toegankelijk, ook niet buiten werktijden. Maar: loop gerust een keer langs. Dat doen wij ook. We staan regelmatig door de hekken te turen.

Solinso zonnepanelen

Laat de zon maar schijnen

Op de daken van alle huizen komen zonnepanelen en zonnecollectoren te liggen. We hebben gekozen voor Solinso-panelen. Die liggen niet op een pannendak, maar vormen zelf het dak. De zonnecollectoren (voor warm water) komen wel iets verhoogd op het dak te liggen. Velen van ons gaan trouwens een stapje verder en laten behalve de standaard-hoeveelheid ook extra panelen leggen.

Keuzes, keuzes, keuzes

Intussen kleuren wij onze interieurs verder in. Eerder hebben we ons al gestort op keukens, badkamers en sanitair, en de afgelopen maanden hebben we keuzes gemaakt over de plaatsing van onze stopcontacten en onze data- en lichtpunten. Nu zijn we druk met de deuren en de vloeren. Wat laat je de aannemer doen? En wat wil je casco laten opleveren en zelf verder (laten) afbouwen? Dat doen we niet allemaal individueel. We wisselen onze slimme oplossingen met elkaar uit.

En verder:

 

  • Een leuk nieuwtje: in het beton van onze afdekvloeren zit gerecycled grind. Ecogranulaat heet het, en het wordt teruggewonnen uit wegen. Daarmee is ons beton aanzienlijk duurzamer dan regulier beton met regulier grind. Dat wordt gewonnen uit groeven in de natuur.
  • Verder gebruiken we nog veel meer duurzame materialen. Onze gevels bijvoorbeeld, bestaan deels uit steen en deels uit hout: verduurzaamd vuren uit Europese bossen.
  • Er komen ook dieren bij ons inwonen. Onder deskundige leiding van een van onze leden gaan we in onze huizen 190 behuizingen maken voor gierzwaluwen en mussen. Verder komen er 30 clusters voor vleermuizen. Je herkent de nestkasten straks aan de onderscheidende kleur op onze gevels.

Het laatste nieuws vind je zoals altijd op onze Facebookpagina en op Twitter. En de Wagenwerkplaats plaatst regelmatig foto's van hoe het ervoor staat met de bouw.

Tot binnenkort!