• 1

Duurzaam

We bouwden architectonisch bijzondere en duurzame huizen. Dat betekent onder meer: milieuvriendelijke materialen en zo zuinig mogelijk omgaan met energie. Ook sociale duurzaamheid vinden we belangrijk. We hebben elk ons eigen leven, maar zien wel naar elkaar om. Zo hebben we naast particuliere tuinen ook een collectieve tuin, om het onderlinge contact te bevorderen.

 

 

Aanpassen Masterplan heeft voor ons geen gevolgen

Een paar weken geleden maakten de NS bekend dat ze de Hoofdloods op de Wagenwerkplaats gaan gebruiken om nieuwe treinen te stallen. Dat betekent dat een deel van het Masterplan, de zogeheten fase 3, niet gerealiseerd kan worden. Soesterhof ligt op de Wagenwerkplaats, maar niet op het gebied dat wordt aangepast. Deze beslissing heeft dus gelukkig geen invloed op het project.

De NS lichten binnenkort de belanghebbenden in. Het aanvankelijke plan is tot stand gekomen met inspraak vanuit de wijk, en de bedoeling is om nu weer zo te werk te gaan. Naar verwachting wordt het gewijzigde Masterplan in het voorjaar ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.