• 1

 

 

Laat je bijpraten tijdens onze infobijeenkomst

Op woensdag 9 januari organiseren we een bijeenkomst waarop we omwonenden, maar ook andere geïnteresseerden willen bijpraten over de voortgang van het proces en over het ontwerp van onze bouw.

Woon je niet in de directe omgeving van de kavel, maar ben je wel benieuwd, wees dan van harte welkom. (Let wel: de avond is niet bedoeld voor mensen die willen kennismaken met het project en op de wachtlijst willen komen - voor hen organiseren we andere avonden.)

Op 9 januari om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Locatie: in het pand van Elba Media (in de Sint Henricuskerk) aan de Paulus Borststraat 41.

Het programma voor de avond:

 • 19.30 - Inloop

 • 20.00 - Welkom

  • Wie is nu Soesterhof?

  • Presentatie ontwerp en plankeuzes Soesterhof

  • Uitleg van de gemeente

  • Planning bouw Soesterhof

  • Vervolg aan gesprekstafels
   1. Procedure
   2. Ontwerp
   3. Soesterhof als buur
   4. Waterbeheer en wegenplan
   5. Kaveltafel met NS


 • 21.45 - Afsluiting

 

 

We organiseren weer een infobijeenkomst

Op maandag 10 september organiseren we een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. De bijeenkomst zal gehouden worden in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats, Soesterweg 312. De avond start om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar en kan je het ontwerp al even bewonderen.

Op de informatiebijeenkomst zullen we onder andere vertellen waar we nu staan in het proces en geven we uitleg bij het ontwerp en de plattegronden. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen.

Je bent van harte welkom! Het recent bijgewoond hebben van een informatiebijeenkomst is voorwaarde voor aanmelding voor de wachtlijst. Wil je aansluiten bij Soesterhof? Zorg dan zeker dat je aanwezig bent. Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen. Dat kan onderaan onze contactpagina.

 

 

Ons plan voor sociale huur gaat door

We gaan sociale huurwoningen bouwen! We hebben een overeenkomst getekend met Omnia Wonen, de woningcorporatie die in Soesterhof tien van zulke huizen gaat realiseren. Omnia is enthousiast over onze plannen, staat open voor innovatie, vindt duurzaamheid belangrijk en past perfect bij ons.

Voor het project als geheel is dit een erg belangrijke stap. Mede dankzij de huurwoningen wordt Soesterhof een diverse plek, met bewoners uit alle lagen van de bevolking en allerlei inkomensgroepen.

Wat betreft de beschikbaarheid van de huurwoningen: helaas zijn ze inmiddels vergeven. En ja, naast de huurwoningen komen er in Soesterhof natuurlijk dertig koopwoningen. Ook daar werken we hard aan. De afgelopen maanden hebben we op allerlei gebieden enorme stappen gemaakt. Binnenkort vertellen we je daar meer over.

 

 Workshop verkaveling

Ons bouwteam krijgt vorm

We weten in grote lijnen hoe Soesterhof eruit moet komen te zien, maar hoe komen we tot preciezere tekeningen? Om het ontwerptraject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben we besloten om met een bouwteam te werken, een samenwerkingsverband van ons en de externe bouwpartijen. Naast ons architectenbureau Archi3o nemen daaraan nu ook een aannemer en een energie- en installatieadviseur deel.

Wat betreft de aannemer: na een zorgvuldige selectieprocedure hebben we het Amersfoortse bouwbedrijf Lithos uitgekozen om onze wijk te gaan bouwen. Het energie- en installatieconcept van de woningen zal worden uitgedacht door energie-adviseur Hans Crone. Later schuift ook een zogenoemde ‘constructeur’ aan: die berekent welke draagconstructie nodig is om de huizen voldoende stevig te maken.