2018: op naar de bouw

We hebben zin in 2018! Voor Soesterhof wordt dit een enorm belangrijk jaar. Steeds meer puzzelstukjes vallen definitief op hun plaats en de start van de bouw komt in zicht. We hopen dit jaar met de bouw te kunnen beginnen.

We hebben onze huizen ingetekend...

De indeling van onze koophuizen is bijna af. Iedere koper weet nu waar hij of zij op de kavel gaat wonen, hoe groot zijn huis wordt en hoe dat huis er van binnen uit ziet. In overleg met de architecten hebben alle huishoudens het afgelopen halfjaar de plattegrond van hun huis ontworpen.

Geen twee plattegronden zijn hetzelfde. Er zijn aanbouwen, balkons, woon- en slaapkamers die precies naar eigen voorkeur zijn ingetekend, enzovoort.

… en nu: onze gevels

De gevels gaan natuurlijk grotendeels bepalen hoe Soesterhof eruit komt te zien. Per huizenblok hebben we vorige maand nagedacht over wat we mooi vinden. Wordt het baksteen of leisteen, of krijgen we juist groene gevels met bijvoorbeeld veel hout? De architecten komen binnenkort met voorstellen, op basis van onze ideeën.

Daarnaast komen ze met schetsen voor de gemeenschappelijke ruimte. Laatst hebben we ideeën op een rij gezet.

Ook de tuin krijgt vorm

Nog zo’n puzzel: de gemeenschappelijke ruimte, waar komt die te staan? En waar komen het speelveldje, de moestuin, de bomen en de paden? De schetsen die onze landschapsarchitect Wouter vorige maand heeft gemaakt zijn bijzonder goed ontvangen. Met de rest van de tuin-werkgroep werkt hij nu aan een ontwerp.

Dikke muren, goede isolatie

Over duurzaamheid hebben we een belangrijke knoop doorgehakt: we gaan die bereiken door middel van isolatie. Onze stevig geïsoleerde buitenmuren zorgen er straks voor dat we dure installaties als een warmtepomp niet nodig hebben. Verder wonen we straks natuurlijk gasloos, net als de rest van de Wagenwerkplaats.

En verder hebben we…

  • Per huishouden beslist welk ventilatiesysteem we willen: natuurlijk of balans
  • Nagedacht over de plek en omvang van gezamenlijke en individuele bergingen
  • Meerdere keren met de gemeente en welstand overlegd
  • Taxaties en bouwkosten-calculaties laten uitvoeren, waardoor we inzicht hebben in de bouwkosten en marktwaarde van onze woningen
  • Voor de huurwoningen een overeenkomst gesloten met woningcorporatie Omnia
Tot binnenkort!