• 1
 
Wij zijn Soesterhof, een nieuwe buurt in aanbouw. De afgelopen jaren hebben we als bewoners hard nagedacht over hoe onze ideale buurt eruit ziet, en nu wordt die droom werkelijkheid. Onze locatie: de Wagenwerkplaats in Amersfoort, tussen het Soesterkwartier en het spoor.

Onze huizen worden architectonisch bijzonder, en gaan goed aansluiten op de omgeving. Het bouwen doen we zo energieneutraal en duurzaam mogelijk. Dat betekent onder meer: milieuvriendelijke materialen gebruiken en zo zuinig mogelijk omgaan met energie. Zo krijgen onze huizen een speciale 'schil': dikke buitenmuren die erg goed isoleren. Ook sociale duurzaamheid vinden we belangrijk. Behalve particuliere tuinen leggen we ook een collectieve tuin aan, om het onderlinge contact te bevorderen.

 

Van de bewoners, voor de bewoners

Onze vereniging bestaat uit enkele tientallen leden. Elke maand komen we minstens één keer bijeen om door te spreken hoe het ervoor staat met het project en wat er nog moet gebeuren. Op het technische werk na hebben we vrijwel alles zelf uitgedacht en vormgegeven. Een proces van duizenden kleine en grote keuzes, maar... het resultaat mag er straks zijn!

De grond hebben we in oktober 2019 gekocht van de NS, en nu is de bouw dus in volle gang.

 

Huur- en koopwoningen

We bouwen 42 woningen. 30 daarvan zijn koopwoningen. Sommigen van ons zijn huurders: in samenwerking met woningcorporatie Omnia realiseren we 12 sociale huurwoningen - 8 grondgebonden woningen en 4 appartementen. Voor die huurwoningen is er een wachtlijst. (Om in Soesterhof een woning te kunnen huren, moet je voldoen aan de inkomenseisen voor sociale huurwoningen.

 

We zijn in goed gezelschap

We doen veel op eigen kracht, maar kunnen natuurlijk niet alles zelf. Het technische werk, zoals bouwtekeningen maken en bouwen, laten we over aan een architect Archi3o en aan onze aannemer Van Bekkum.